Pijamalı Gazeteci

PİJAMALI GAZETECİ ULUSLARARASI SOSYAL MEDYA PLATFORMU

HAKKIMIZDA…

Pijamalı Gazeteci, yeni nesil gazetecidir…

Pijamalı Gazeteci, herhangi bir olayı, bir konuyu, bir fikri anında fotoğraf, video veya yazı ile internet dünyasına aktaran, paylaşan kişidir…

K Medya Grubu bünyesinde yayına başlayan Pijamalı Gazeteci”nin fikri temeli 2005 yılında atıldı. Koronavirüs salgınının tüm dünyaya yayılması ile insanların eve kapanması ve objektif haber alma/haber verme ihtiyacının doruk noktaya ulaşması, “Pijamalı Gazeteci” projesine olan ihtiyacı da daha belirgin hale getirdi.

TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK SOSYAL MEDYASI

“Pijamalı Gazeteci”, Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası sosyal medya platformudur…

Deneyimli gazeteci, ekonomist Dr. Kazım Kılınç’ın başkanlığında hayata geçirilen Pijamalı Gazeteci, Türk medyasına yeni bir soluk, geniş bir perspektif getirmeyi hedefliyor…

Genç ve dinamik bir ekiple yola çıkan Pijamalı Gazeteci, Türkiye’nin milyonlarını bu büyük okyanusta buluşturmayı amaçlıyor…

Pijamalı Gazeteci, her türlü görüşün, inancın yansıtıldığı özgür bir platformdur…

Pijamalı Gazeteci, hiçbir menfaat grubuna bağlı olmadan yayın yapan bağımsız bir medya platformdur… Finansörü, destekçisi Türkiye’nin her kesiminden milyonlarca vatandaşıdır, dünyanın milyonlarca insanıdır…

Pijamalı Gazeteci, temiz medya platformudur…

Pijamalı Gazeteci platformunda sahte hesaplarla paylaşımlara izin verilmez, sonradan tespit edilen bu tür hesaplar sistem dışına çıkarılır. Pijamalı Gazeteci platformu küfür, hakaret, tehdit, şantaj gibi kabul edilmesi mümkün olmayan paylaşımlara izin verilmeyen, temiz medya platformudur.

Pijamalı Gazeteci, paylaşımcı, dayanışmacı bir platformudur… Gelirini, içerik üreten on binler, yüzbinler, milyonlarca insanla paylaşır.

Pijamalı Gazeteci, gelirinin bir bölümünü yoksul, fakat zeki çocukların eğitimini destekleyen, sokak hayvanlarının beslenmesini ve barınmasını taahhüt eden insancıl bir medya platformudur.

Bu mesajı okuduğunda sen de artık bir “Pijamalı Gazeteci”sin…

“Pijamalı Gazeteci” kimdir?

Dünyada “CitizenJournalists”, yani “Yurttaş Gazeteciler” olarak tanımlanan “Pijamalı Gazeteci”, herhangi bir evden, ofisten, caddeden, sokaktan, köyden, kasabadan, dağdan, denizden, ilçeden, şehirden, ülkeden yani internetin uçsuz bucaksız dünyasına herhangi bir yerden bağlanıp, herhangi bir platform için, herhangi bir saatte, herhangi bir bilgisayar üzerinden haber yapan, yorum veya makale yazan, fotoğraf veya video paylaşan, yani içerik üreten kişidir.

Herhangi bir konuda fikrini yazıyor veya yorumluyorsan, herhangi bir yerde meydana gelen bir olayı görüntüleyip sosyal medyada paylaşıyorsan sen de “Pijamalı Gazeteci”sin….

Bilimsel bir makalesini, örneğin koronavirüs salgını ne zaman biter sorusuna cevap arayan, bu konuyla ilgili bilimsel çalışmasını kamuoyu ile paylaşmak isteyen bilim insanı, “Pijamalı Gazeteci”dir.

Dağda kuzularını otlattığı sırada kaza yapan traktörü görüntüleyip paylaşan çoban, “Pijamalı Gazeteci”dir.

Ekonomik krizden çıkış yollarını analiz eden ekonomi profesörü veya ekonomist, “Pijamalı Gazeteci”dir.

Denizde teknesi ile balıkçılık yapan, ama balıkların azaldığını görüntüleyen, yorumlayan balıkçı, “Pijamalı Gazeteci”dir.

TV’lerde yorum yapan veya gazetelerde makale kaleme alan tüm gazeteciler, “Pijamalı Gazeteci”dir.

“Kalp krizi nasıl önlenir?” sorusuna cevap veren kalp cerrahı, “Pijamalı Gazeteci”dir.

“Ağaçlar böyle budanır” deyip bunu görüntüleyen, anlatan bahçıvan, “Pijamalı Gazeteci”dir.

Yatırım, üretim yapan, iş dünyasındaki başarıları veya zorlukları anlatan, yazan, yorumlayan, görüntüleyen işadamı, “Pijamalı Gazeteci”dir…

Sokağında düzenlenen bayram şenliğini görüntülerini paylaşan fırın işçisi “Pijamalı Gazeteci”dir.

Sahalarda top koşturan futbolcu, gol atmanın inceliklerini anlatıyor, videosuyla paylaşıyorsa “Pijamalı Gazeteci”dir…

Yeni çıkardığı kitabını okurlara duyuran yazar, “Pijamalı Gazeteci”dir…

Seslendirdiği müziği sevenleriyle paylaşan sanatçı, “Pijamalı Gazeteci”dir…

Lezzetli kuru fasulye yapmanın püf noktalarını anlatan ev kadını, “Pijamalı Gazeteci”dir…

Işık ve renkle eve ferahlık kazandırmanın yollarını anlatan mimar, “Pijamalı Gazeteci”dir…

Gençler, orta yaşlılar, ileri yaşlılar “Pijamalı Gazeteci”dir…

Kadınlar, erkekler “Pijamalı Gazeteci”dir…

Zenginler, fakirler “Pijamalı Gazeteci”dir…

Yani iş insanları, işçiler, memurlar, emekliler, ev kadınları “Pijamalı Gazeteci”dir…

Edirne’den Kars’a, Trabzon’dan Antalya’ya herkes “Pijamalı Gazetecidir”dir…

Devleti yönetenler, siyaset adamları, milletvekilleri, bürokratlar, yerel yöneticiler “Pijamalı Gazeteci”dir…

Türkiye’nin her noktasındaki insanlar, dünyadaki tüm insanlar “Pijamalı Gazeteci”dir..

Pijamalı Gazeteci, Türkiye’nin ilk uluslararası sosyal medya platformudur…

Haydi siz de yazın, yorumlayın, fotoğraf çekin, video görüntülerinizi hem “Pijamalı Gazeteci”de hem de diğer sosyal medya hesaplarınızda paylaşın…

Özgür, bağımsız, objektif, güvenilir, temiz, paylaşımcı medyanın paydaşı olun…

Haydi, sen de “Pijamalı Gazeteci” ol… Sen de haberlerinle, yorumlarınla, fotoğraf ve videolarınla “halkın medyası”ndaki yerini al, kazandır, kazan…

******

MİSYONUMUZ

Teknolojinin, internet dünyasının sunduğu uçsuz bucaksız imkanları güvenilir, hukuka dayalı, insan haklarına saygılı, objektif, özgür ve bağımsız bir uluslararası sosyal medya platformu oluşturmaktır.

İLKEMİZ

Pijamalı Gazeteci ile dünyada ilk defa çok farklı bir medya yapılanmasını harekete geçirmeyi amaçlıyoruz. İnsani, vicdani, ahlaki, paylaşımcı bir yapılanma ile milyonlarca insanı bu büyük vahada buluşturmak istiyoruz.

1.ÖZGÜRLÜKÇÜ VE ÇOĞULCU MEDYA

Pijamalı Gazeteci, farklı fikir, inanç, milliyet, yaş, meslek ve gruptan insanın özgürce haber, yorum, analiz, fotoğraf, video vb. paylaşımlarına hiçbir kısıtlama getirmeden imkan sağlamaktadır.

2. BAĞIMSIZ MEDYA

Pijamalı Gazeteci TV, hiçbir siyasi grup, ideoloji, inanç, milliyet, şirket veya başka güç odakları ile angajmana girmemektedir. Pijamalı Gazeteci’nin içerikleri, milyonlara ulaşması hedeflenen her kesimden insan tarafından oluşturulmaktadır. Pijamalı Gazeteci sosyal medya platformunun sürdürülebilirliği çok önemlidir. Pijamalı Gazeteci, gücünü milyonlarca insandan alır. Bu, dünyanın her yerindeki Pijamalı Gazetecilerin katılımı ile sağlanacak okunma/izlenme ile elde edilecek reklam/sponsorluk gelirleri ile sağlanacaktır. Pijamalı Gazeteci, böylece hiçbir firmanın, grubun, kesimin reklam baskısına maruz kalmadan yayın yapacaktır.

3.DOĞRU VE OBJEKTİF YAYINCILIK YAPAN MEDYA

Pijamalı Gazeteci, iktidarların, yönetimlerin veya başka kesimlerin yandaşı veya muhalifi olmak için değil, insanların haber alma/haber verme hedefine uygun yayıncılık yapacaktır. Bir kesimin değil, tüm kesimlerin sözcüsü olacaktır.

4.TEMİZ MEDYA

Her türlü görüşün, eleştirinin yapılması Pijamalı Gazeteci’nin temel hedefidir. Ancak yalan, gerçeğe aykırı, iftira, küfür, hakaret, tehdit, şantaj, terör, şiddet, pornografik içerikli paylaşımların yapılması yasalara göre suçtur ve cezai yaptırıma tabidir. Pijamalı Gazeteci platformu, “temiz medya” ilkesine sadıktır. Bu içeriklerin tespit edilmesi durumunda; ilgili kişiler, sistemden çıkarılacaktır.

5.GELİR PAYLAŞIMINA DAYALI MEDYA

Pijamalı Gazeteci’nin gerçek sahibi milyonlara ulaşması hedeflenen Pijamalı Gazeteci’lerdir. Yani dünyanın her yerindeki insanlardır. Pijamalı Gazeteci TV platformunda, Google ve Youtube’dan ve doğrudan sağlanan reklam/sponsorluk gelirleri, içerik sağlayıcılarla, yani “Pijamalı Gazeteci”lerle paylaşılacaktır.

6.SOSYAL SORUMLULUK ESASINA DAYALI MEDYA

Pijamalı Gazeteci platformunun temel amacı, doğru, objektif, özgür yayıncılık yapmasının yanı sıra insani, vicdani, ahlaki değerlere dayalı bir harekete zemin oluşturmaktır. Yani sosyal sorumluluk anlayışı ile tabiata, insanlığa katkı sağlamak, destek vermek yayıncılığa zemin oluşturmaktır. Bu amaçla elde edilen gelirlerin yüzde 10’u  ile zeki, çalışkan yoksul çocukların eğitimine ve sokak hayvanlarının beslenmesi ve barınması için ayrılacaktır.

Pijamalı Gazeteci TV Yayın Kurulu